Реал Мадрид написа поредна страница от великата си история, след като

...
 Реал Мадрид написа поредна страница от великата си история, след като
Коментари Харесай

Реал Мадрид стана световен шампион за рекорден осми път

 

Реал Мадрид написа поредна страница от великата си история, откакто към пребогатата си сбирка от титли прибави още един рекорден подобен, с което общо има тъкмо 100. Европейският първенец завоюва Световното клубно състезание след 5:3 над Ал-Хилал (Саудитска Арабия) на финала в Мароко и към този момент има осем такива купи. Три от тях са от времето, когато този трофей на ФИФА беше прочут като Mеждуконтиненталната купа. 

“Кралете ” са рекордьори по този индикатор, като най-близо до тях с по четири са Милан и Байерн (Мюнхен).

Финалът в Рабат се трансформира в голов театър, в който отборът на Карло Анчелоти заби цели пет, само че пък и позволи три. От 13-тата минута нататък обаче испанците постоянно водеха в резултата.

Винисиус Жуниор (13’) и Федерико Валверде (18’) небрежно осигуриха благонадежден задатък, преди Муса Марега (26’) да понижи, при какъвто резултат пристигна и почивката. След нея нови две попадения за “лос меренгес ” в границите на няколко минути - на капитана Карим Бензема (54’) и още веднъж на Валверде (58’), очевидно взеха решение всичко. Аржентинецът Лусиано Вието (63’) обаче скоро понижи. После Винисиус (69’) осъществя втория си гол, само че Вието (79’) отново остави някакви очаквания на футболистите на Ал-Хилал - 3:5. Техният късмет да се приближат до сензацията беше пропуснат от Марега в 81-вата, когато той не съумя да вкара на празна врата от 3-4 метра.

“Белите ” бяха на шампионата като първенец на Европа за сезон 2021/2022 година, а Ал-Хилал в ролята си на отличник на Азия за 2021 година Изданието на азиатската Шампионска лига за 2022 година към момента не е приключило. Иначе и двата отбора са настоящи първенци на страните си - Испания и Саудитска Арабия.

Преди това на шампионата в Мароко Ал-Хилал отстрани поредно Уидад (Казабланка) и Фламенго, а Реал се включи чак на полуфиналите, където се оправи с египетския Ал Ахли, предава Спортал.

Бензема се завърна в състава на Карло Анчелоти, откакто поради контузия пропусна два дуела. Едер Милитао и Марко Асенсио, които също лекуваха травми, бяха на пейката. Даниел Карвахал стартира отдясно на отбраната.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР